Bounty palacsintatorta
Bounty palacsintatorta

HOZZÁVALÓK:

  • 8 db tojás
  • 600 g tejszín
  • 450 g mascarpone
  • 10 ek eritrit
  • 10 g útifű maghéj
  • 40 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 300 ml szódavíz
  • 30 g kókuszzsír
  • 10 g zselatin
  • 50 g kókuszreszelék
  • 30 g meleg víz

ELKÉSZÍTÉS:

  1. 200 g tejszínt 200 g mascarponéval, az útifűmaghéjjal, az édesítőszer felével és a kakaóporral botmixer segítségével simára keverjük. Ehhez a masszához hozzáadjuk a tojásokat és a szódavizet, simára keverjük.
  2. Sütés előtt a serpenyő alját kikenjük a kókuszzsírral és közepes hőfokon megsütjük a palacsintákat.
  3. Összeállítjuk a kókuszkrémet: Kevés meleg vízben feloldjuk a zselatint. A maradék mascarponét, tejszínt, édesítőszert a kókuszreszelékkel együtt kikeverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos vizet.
  4. A palacsintákat megkenjük a krémmel, majd félbehajtjuk, a félbehajtott részt is megkenjük, majd még egyszer ráhajtjuk, így palacsinta sávokat kapunk. Megkenjük krémmel a palacsinta sávok felső részét is. Felcsavarjuk az egyik palacsintasávot, majd rátesszük a következőre, és tovább csavarjuk.
  5. Ezt a felcsavart részt egy tortatartó tál közepére helyezzük, úgy, hogy a többi palacsintát is körbe spirálisan fel tudjuk tapasztani. Amikor az összes palacsintát feltapasztottuk, akkor egy állítható tortaformával összefogjuk és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Tetejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1646 KJ/ 392 kcal 7 g 38 g 5 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/IV/01-06v.