
Bounty palacsintatorta
HOZZÁVALÓK:
- 8 db tojás
- 600 g tejszín
- 450 g mascarpone
- 10 ek eritrit
- 10 g útifű maghéj
- 40 g kakaópor (cukrozatlan)
- 300 ml szódavíz
- 30 g kókuszzsír
- 10 g zselatin
- 50 g kókuszreszelék
- 30 g meleg víz
ELKÉSZÍTÉS:
- 200 g tejszínt 200 g mascarponéval, az útifűmaghéjjal, az édesítőszer felével és a kakaóporral botmixer segítségével simára keverjük. Ehhez a masszához hozzáadjuk a tojásokat és a szódavizet, simára keverjük.
- Sütés előtt a serpenyő alját kikenjük a kókuszzsírral és közepes hőfokon megsütjük a palacsintákat.
- Összeállítjuk a kókuszkrémet: Kevés meleg vízben feloldjuk a zselatint. A maradék mascarponét, tejszínt, édesítőszert a kókuszreszelékkel együtt kikeverjük, majd hozzáadjuk a zselatinos vizet.
- A palacsintákat megkenjük a krémmel, majd félbehajtjuk, a félbehajtott részt is megkenjük, majd még egyszer ráhajtjuk, így palacsinta sávokat kapunk. Megkenjük krémmel a palacsinta sávok felső részét is. Felcsavarjuk az egyik palacsintasávot, majd rátesszük a következőre, és tovább csavarjuk.
- Ezt a felcsavart részt egy tortatartó tál közepére helyezzük, úgy, hogy a többi palacsintát is körbe spirálisan fel tudjuk tapasztani. Amikor az összes palacsintát feltapasztottuk, akkor egy állítható tortaformával összefogjuk és néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon. Tetejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 szelet):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1646 KJ/ 392 kcal | 7 g | 38 g | 5 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/IV/01-06v.