Csokis babka
Csokis babka

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g Graham liszt
  • 300 g finomliszt
  • 100 g eritrit
  • 3 db tojás
  • 110 ml+2 evőkanál étolaj
  • 85 g kakaópor
  • 80 g forró víz
  • 1 csomag instant élesztő
  • 240 ml tej (1,5 %-os)
  • 3 ek vanília aroma
  • 0,5 tk só
  • 150 g vaj
  • 170 g étcsokoládé
  • 100 g poreritrit

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A forró vizet elkeverjük 35 g kakaóporral. Ehhez hozzáadjuk az eritritet, az olajat, 2 darab tojást, 2 evőkanál vaníliaaromát, majd az instant élesztőt és a tejet is. Robotgéppel összedolgozzuk.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a liszteket a sóval, és apránként hozzáadagoljuk a masszához. Egy ragacsos tésztát kapunk, mindkét felét beolajozzuk és letakarva 60 percig kelesztjük.
  3. A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az étcsokit, 1 evőkanál vanília aromát, a maradék kakaóport és a poreritritet.
  4. A tésztát kétfelé osztjuk, kilisztezett deszkán vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket is kettéosztva megkenjük vele a tésztát, majd a hosszabbik oldalánál feltekerjük, és hosszában kettévágjuk a tekercset úgy, hogy a végén kihagyunk egy kis részt, ami összetartja majd a két darabot. Ezeket a vágott felükkel kifelé összetekerjük.
  5. Olajjal kikent, lisztezett formába helyezzük és letakarva 20 percig kelesztjük. Egy tojást elkeverünk 2 evőkanál vízzel és megkenjük vele a tetejüket. 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 darab):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
12305 KJ/ 2930 kcal 1244 g 180 g 255 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/XII/01-06v.