Csokis babka
HOZZÁVALÓK:
- 300 g Graham liszt
- 300 g finomliszt
- 100 g eritrit
- 3 db tojás
- 110 ml+2 evőkanál étolaj
- 85 g kakaópor
- 80 g forró víz
- 1 csomag instant élesztő
- 240 ml tej (1,5 %-os)
- 3 ek vanília aroma
- 0,5 tk só
- 150 g vaj
- 170 g étcsokoládé
- 100 g poreritrit
ELKÉSZÍTÉS:
- A forró vizet elkeverjük 35 g kakaóporral. Ehhez hozzáadjuk az eritritet, az olajat, 2 darab tojást, 2 evőkanál vaníliaaromát, majd az instant élesztőt és a tejet is. Robotgéppel összedolgozzuk.
- Egy másik tálban összekeverjük a liszteket a sóval, és apránként hozzáadagoljuk a masszához. Egy ragacsos tésztát kapunk, mindkét felét beolajozzuk és letakarva 60 percig kelesztjük.
- A töltelékhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az étcsokit, 1 evőkanál vanília aromát, a maradék kakaóport és a poreritritet.
- A tésztát kétfelé osztjuk, kilisztezett deszkán vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A tölteléket is kettéosztva megkenjük vele a tésztát, majd a hosszabbik oldalánál feltekerjük, és hosszában kettévágjuk a tekercset úgy, hogy a végén kihagyunk egy kis részt, ami összetartja majd a két darabot. Ezeket a vágott felükkel kifelé összetekerjük.
- Olajjal kikent, lisztezett formába helyezzük és letakarva 20 percig kelesztjük. Egy tojást elkeverünk 2 evőkanál vízzel és megkenjük vele a tetejüket. 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 darab):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
12305 KJ/ 2930 kcal | 1244 g | 180 g | 255 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/XII/01-06v.