Dióval töltött csirkemell rolád
Dióval töltött csirkemell rolád

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db zabkeksz (cukormentes)
  • 125 g dió
  • 1 tk olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 125 g spenótlevél
  • 600 g csirkemellfilé
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A dió felét és a zabkekszet ledaráljuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, pár perc alatt megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymákat. Majd hozzáadunk 1 evőkanál vizet az apróra vágott spenótlevelekkel, 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Ha elkészült, az aprított dió másik felét rászórjuk.
  2. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük az elkészített töltelékkel. A megkent csirkemelleket felcsavarjuk és beleforgatjuk a darált diós-kekszes keverékbe.
  3. Előmelegített sütőben 170 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Köretként barna rizst kínálhatunk mellé.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1945 KJ/ 463 kcal 41 g 29 g 11 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/V/01-06v.