
Dióval töltött csirkemell rolád
HOZZÁVALÓK:
- 2 db zabkeksz (cukormentes)
- 125 g dió
- 1 tk olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 125 g spenótlevél
- 600 g csirkemellfilé
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A dió felét és a zabkekszet ledaráljuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, pár perc alatt megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymákat. Majd hozzáadunk 1 evőkanál vizet az apróra vágott spenótlevelekkel, 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Ha elkészült, az aprított dió másik felét rászórjuk.
- A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük az elkészített töltelékkel. A megkent csirkemelleket felcsavarjuk és beleforgatjuk a darált diós-kekszes keverékbe.
- Előmelegített sütőben 170 fokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Köretként barna rizst kínálhatunk mellé.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1945 KJ/ 463 kcal | 41 g | 29 g | 11 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/V/01-06v.