
Főtt hús almamártással, bulgurral
HOZZÁVALÓK:
- 400 g sertéskaraj (csont nélküli)
- 1 db vöröshagyma
- 1 kg alma
- 1 csomag vaníliás pudingpor (cukormentes)
- 2 ek eritrit
- 150 g bulgur
- 1 kk citromlé
- só
- bors
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS:
- A sertéskaraj szeleteket forrásban lévő sós vízbe tesszük és fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, kivesszük és megszórjuk kevés őrölt borssal.
- Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy lábosban annyi vízzel, hogy épp ellepje feltesszük főni lassú tűzön egy csipet sóval. Ha megpuhult, kicsit összenyomkodjuk, hozzáadjuk az édesítőt és a citrom levét. A pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzászoktatással az almamártáshoz adjuk. Addig főzzük, míg újra fel nem forr.
- A bulgurt sós vízben megfőzzük.
- Tálalásnál a tányérra halmozunk egy adag bulgurt, ráteszünk 2 szelet húst és leöntjük az almamártással.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1779 KJ/ 424 kcal | 27 g | 7 g | 65 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/IX/01-06v.