Főtt hús almamártással
Főtt hús almamártással, bulgurral

HOZZÁVALÓK:

  • 400 g sertéskaraj (csont nélküli)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kg alma
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (cukormentes)
  • 2 ek eritrit
  • 150 g bulgur
  • 1 kk citromlé
  • bors
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A sertéskaraj szeleteket forrásban lévő sós vízbe tesszük és fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, kivesszük és megszórjuk kevés őrölt borssal.
  2. Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk. Egy lábosban annyi vízzel, hogy épp ellepje feltesszük főni lassú tűzön egy csipet sóval. Ha megpuhult, kicsit összenyomkodjuk, hozzáadjuk az édesítőt és a citrom levét. A pudingport kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzászoktatással az almamártáshoz adjuk. Addig főzzük, míg újra fel nem forr.
  3. A bulgurt sós vízben megfőzzük.
  4. Tálalásnál a tányérra halmozunk egy adag bulgurt, ráteszünk 2 szelet húst és leöntjük az almamártással.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1779 KJ/ 424 kcal 27 g 7 g 65 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/IX/01-06v.