Harcsás hortobágyi palacsinta
Harcsás hortobágyi palacsinta

HOZZÁVALÓK:

  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej (1,5 %-os)
  • 4 ek olaj
  • 5 dkg szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 6 db tölteni való paprika
  • 2 db kápiapaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl paradicsomszósz (cukormentes)
  • 1,5 dl tejföl (12 %-os)
  • 3 dkg Trappista sajt
  • 2 tk pirospaprika
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A palacsintához a liszteket, a tojást és egy csipet sót a tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadunk 3 evőkanál olajat és annyi szódavizet, hogy egy sűrű palacsintatésztát kapjunk. 30 percet pihentetjük a tésztát, majd felforrósított 1 evőkanál olajjal kikent serpenyőben közepesen vastag palacsintákat sütünk.
  2. A töltelékhez az apróra kockázott szalonnát zsírjára sütjük az aprított vöröshagyma felével. Hozzáadunk 1 teáskanál pirospaprikát, majd beletesszük a kis kockákra vágott harcsát. Lefedve főzzük kb. 10 percig, sózzuk, borsozzuk.
  3. A felaprított hagyma másik felét kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a maradék pirospaprikát, a darabolt paradicsomot, a zúzott fokhagymát. 1 dl vízzel és a paradicsomszósszal felöntjük, sózzuk, borsozzuk, lefedve kb.25 perc alatt összefőzzük a lecsót. Botmixerrel krémesítjük.
  4. A halas töltelékhez adunk 4-5 evőkanál lecsókrémet, hogy szaftosabb legyen, majd megtöltjük vele a palacsintákat.
  5. Egy tűzálló tálba helyezzük és leöntjük a lecsókrémmel. A tetejüket megkenjük tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2990 KJ/ 712 kcal 37 g 36 g 53 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/XI/01-06v.