Kapros tökkrémleves
Kapros tökkrémleves

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg vajtök
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csokor friss kapor
  • 240 g natúr joghurt
  • 240 ml zöldségalaplé
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az apróra vágott hagymát 4 evőkanál olívaolajon lepirítjuk a fokhagymával és az újhagymával. A tököt meghámozzuk, felkockázzuk és a lábasba dobjuk. Kb. 8 percet pirítjuk, amíg elkezd levet ereszteni, de még nem barnult meg. Ekkor mehet bele az apróra vágott kapor. Majd felöntjük a zöldségalaplével és hagyjuk fedő alatt 5 percig rotyogni.
  2. A leves levéből kiveszünk egy keveset és elkeverjük a joghurttal, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk. 2-3 perc után az egészet turmixgépbe helyezzük és krémes állagúra turmixoljuk.
  3. Hidegen tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2197 KJ/ 523 kcal 12 g 41 g 32 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.