
Kapros tökkrémleves
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg vajtök
- 6 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 240 g natúr joghurt
- 240 ml zöldségalaplé
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Az apróra vágott hagymát 4 evőkanál olívaolajon lepirítjuk a fokhagymával és az újhagymával. A tököt meghámozzuk, felkockázzuk és a lábasba dobjuk. Kb. 8 percet pirítjuk, amíg elkezd levet ereszteni, de még nem barnult meg. Ekkor mehet bele az apróra vágott kapor. Majd felöntjük a zöldségalaplével és hagyjuk fedő alatt 5 percig rotyogni.
- A leves levéből kiveszünk egy keveset és elkeverjük a joghurttal, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a leveshez. Sózzuk, borsozzuk. 2-3 perc után az egészet turmixgépbe helyezzük és krémes állagúra turmixoljuk.
- Hidegen tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2197 KJ/ 523 kcal | 12 g | 41 g | 32 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/VI/01-06v.