Karácsonyi fatörzs
Karácsonyi fatörzs

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db tojás
  • 11 dkg eritrit
  • 5 dkg barna rizsliszt
  • 1 ek keményítő
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor
  • 1 ek olaj
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 35 dkg csokoládé (édesítőszeres)
  • 1 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 1 db narancs héja

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, a sárgáját 6 dkg eritrittel habosra keverjük.
  2. A rizslisztet, a keményítőt a sóval és a sütőporral elkeverjük. Elvegyítjük a tojás sárgás keverékkel, az olajjal és a vaníliaaromával, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Egy nagy sütőpapírral bélelt lemezen kb.7 mm vastag téglalappá simítva előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, a sütőpapírral együtt feltekerjük és úgy hagyjuk kihűlni.
  3. A mascarponét a maradék eritrittel és a csokival összeolvasztjuk, a narancshéjjal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és minden hozzávalót összeforgatunk.
  4. A kihűlt piskótát kicsavarjuk, a sütőpapírról lehúzzuk és megkenjük a krém 2/3 részével. Végül kívülről is bekenjük, fatörzset imitálva.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 szelet):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
869 KJ/ 207 kcal 4 g 16 g 15 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/XI/01-06v.