Karfiolsteak fehérbabpürével
Karfiolsteak fehérbabpürével

HOZZÁVALÓK:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 80 dkg fehérbabkonzerv
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 ek olívaolaj
  • 1 tk citromlé
  • 4 ek gránátalmamag
  • 1 tk pirospaprika
  • bors
  • fokhagymapor
  • friss petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A karfiolról eltávolítjuk a zöld leveleket, levágjuk a keményebb torzsáját. A karfiolt 2 cm-es szeletekre vágjuk (4 nagy szeletet kapjunk).
  2. Egy kis tálban összekeverjük a 3 evőkanál olívaolajat a pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval, borssal. A karfiolszeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszeres olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg megpirul.
  3. Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat és megdinszteljük rajta az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett és átmosott fehérbabot, felöntjük a zöldségalaplével és 5 percig főzzük, míg a bab puhul. Tűzről levéve, botmixerrel simára pürésítjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
  4. Tálaláskor a tányérra helyezünk egy adag fehérbabpürét és egy karfiolsteaket, amit díszítésképpen megszórunk gránátalmamagokkal és apróra vágott friss petrezselyemzölddel.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1445 KJ/ 185 kcal 14 g 20 g 23 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/I/01-06v.