Karfiolsteak fehérbabpürével
HOZZÁVALÓK:
- 1 nagy fej karfiol
- 80 dkg fehérbabkonzerv
- 1 dl zöldségalaplé
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 ek olívaolaj
- 1 tk citromlé
- 4 ek gránátalmamag
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- fokhagymapor
- friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A karfiolról eltávolítjuk a zöld leveleket, levágjuk a keményebb torzsáját. A karfiolt 2 cm-es szeletekre vágjuk (4 nagy szeletet kapjunk).
- Egy kis tálban összekeverjük a 3 evőkanál olívaolajat a pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval, borssal. A karfiolszeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszeres olajjal. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, míg megpirul.
- Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat és megdinszteljük rajta az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett és átmosott fehérbabot, felöntjük a zöldségalaplével és 5 percig főzzük, míg a bab puhul. Tűzről levéve, botmixerrel simára pürésítjük, sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
- Tálaláskor a tányérra helyezünk egy adag fehérbabpürét és egy karfiolsteaket, amit díszítésképpen megszórunk gránátalmamagokkal és apróra vágott friss petrezselyemzölddel.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1445 KJ/ 185 kcal | 14 g | 20 g | 23 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/I/01-06v.