Kávékrémes rakott piskóta
HOZZÁVALÓK:
- 5 db tojás
- 10 dkg eritrit
- 8 dkg világos tönkölyliszt
- 2,5 dkg+1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl natúr joghurt
- 1,5 dl presszókávé
- 5 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- Három darab tojást elektromos habverővel felverünk fehéredésig 5 dkg eritrittel, majd hozzákeverjük a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 180 fokon kb. 12 percig sütjük.
- A krémhez 2 darab tojásnak a sárgáját felverjük fehéredésig az eritrittel. Hozzákeverjük a mascarponét és a natúr joghurtot. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk.
- A kávéban melegítve felolvasztjuk az apróra tört csokoládét. A mascarponés krémet kétfelé osztjuk, az egyik felét elkeverjük a langyos csokoládés kávéval.
- A kisült piskótát kis darabokra tépkedjük. A felét kínáló tálba rétegezzük, rátesszük a kávés majd a fehér krém felét. Rárétegezzük a piskóta másik felét, majd újra kávés és fehér krémet szedünk rá. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1574 KJ/ 375 kcal | 12 g | 29 g | 15 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/I/01-06v.