Kávékrémes rakott piskóta
Kávékrémes rakott piskóta

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 8 dkg világos tönkölyliszt
  • 2,5 dkg+1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 1,5 dl presszókávé
  • 5 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Három darab tojást elektromos habverővel felverünk fehéredésig 5 dkg eritrittel, majd hozzákeverjük a kakaóporral elkevert lisztet. A masszát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin és 180 fokon kb. 12 percig sütjük.
  2. A krémhez 2 darab tojásnak a sárgáját felverjük fehéredésig az eritrittel. Hozzákeverjük a mascarponét és a natúr joghurtot. A tojások fehérjéit kemény habbá verjük, és ezt is beleforgatjuk.
  3. A kávéban melegítve felolvasztjuk az apróra tört csokoládét. A mascarponés krémet kétfelé osztjuk, az egyik felét elkeverjük a langyos csokoládés kávéval.
  4. A kisült piskótát kis darabokra tépkedjük. A felét kínáló tálba rétegezzük, rátesszük a kávés majd a fehér krém felét. Rárétegezzük a piskóta másik felét, majd újra kávés és fehér krémet szedünk rá. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára, tálalás előtt kakaóporral szórjuk meg.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1574 KJ/ 375 kcal 12 g 29 g 15 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/I/01-06v.