Kelkáposztás lasagne
Kelkáposztás lasagne

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 3,5 dl tej (1,5 %-os)
  • 1 csomag lasagne tésztalap
  • 25 dkg tehéntúró (félzsíros)
  • 15 dkg Trappista sajt
  • 2 ek mustár
  • bors
  • petrezselyemzöld

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A kelkáposztát megmossuk, leveleire bontjuk. Sós vízben 15 perc alatt előfőzzük. Majd lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és a lisztet megpirítjuk benne. Felöntjük a zöldségleveskockából készített zöldséglével és a tejjel, majd habverővel csomómentes krémet főzünk belőle. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük.
  3. Egy kivajazott sütőtál aljára teszünk néhány kanál szószt, erre a lasagnelapokat, rá a káposztalevelet, majd elsimítunk rajta pár kanál túrót és kevés reszelt sajtot. Így rétegezzük tovább míg az alapanyagok el nem fogynak. A végén lefedjük a tetejét a maradék szósszal és reszelt sajttal.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük. Friss petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3897 KJ/ 928 kcal 49 g 31 g 108 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/XI/01-06v.