Kelkáposztás lasagne
HOZZÁVALÓK:
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 5 dkg vaj
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 db zöldségleveskocka
- 3,5 dl tej (1,5 %-os)
- 1 csomag lasagne tésztalap
- 25 dkg tehéntúró (félzsíros)
- 15 dkg Trappista sajt
- 2 ek mustár
- só
- bors
- petrezselyemzöld
ELKÉSZÍTÉS:
- A kelkáposztát megmossuk, leveleire bontjuk. Sós vízben 15 perc alatt előfőzzük. Majd lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
- Egy serpenyőben felhevítjük a vajat és a lisztet megpirítjuk benne. Felöntjük a zöldségleveskockából készített zöldséglével és a tejjel, majd habverővel csomómentes krémet főzünk belőle. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük.
- Egy kivajazott sütőtál aljára teszünk néhány kanál szószt, erre a lasagnelapokat, rá a káposztalevelet, majd elsimítunk rajta pár kanál túrót és kevés reszelt sajtot. Így rétegezzük tovább míg az alapanyagok el nem fogynak. A végén lefedjük a tetejét a maradék szósszal és reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük. Friss petrezselyemlevelekkel megszórva tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
3897 KJ/ 928 kcal | 49 g | 31 g | 108 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/XI/01-06v.