
Körözött káposztalevélben tálalva
HOZZÁVALÓK:
- 100 g (4 nagyobb) kelkáposztalevél
- 4 szelet csirkemellsonka
- 400 g túró (félzsíros)
- 100 g tejföl (12 %-os)
- 1 szál újhagyma
- só
- bors
- fűszerpaprika
ELKÉSZÍTÉS:
- A káposztafejről eltávolítunk 4 darab nagyobb levelet. Forrásban lévő sós vízben megpároljuk. Ha már megpuhultak, akkor lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
- Egy tálban összekeverjük a túrót a tejföllel és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a felaprított hagymát is.
- A káposztaleveleket kiterítjük, ráteszünk mindegyikre egy sonkaszeletet, majd arra a körözöttből halmozunk. A levél két végét megfogva feltekerjük.
- Pár kanál tejföllel kínálhatjuk előételként.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
861 KJ/ 205 kcal | 20 g | 10 g | 6 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/IX/01-06v.