Körözött káposztalevélben tálalva
Körözött káposztalevélben tálalva

HOZZÁVALÓK:

  • 100 g (4 nagyobb) kelkáposztalevél
  • 4 szelet csirkemellsonka
  • 400 g túró (félzsíros)
  • 100 g tejföl (12 %-os)
  • 1 szál újhagyma
  • bors
  • fűszerpaprika

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A káposztafejről eltávolítunk 4 darab nagyobb levelet. Forrásban lévő sós vízben megpároljuk. Ha már megpuhultak, akkor lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tálban összekeverjük a túrót a tejföllel és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a felaprított hagymát is.
  3. A káposztaleveleket kiterítjük, ráteszünk mindegyikre egy sonkaszeletet, majd arra a körözöttből halmozunk. A levél két végét megfogva feltekerjük.
  4. Pár kanál tejföllel kínálhatjuk előételként.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
861 KJ/ 205 kcal 20 g 10 g 6 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/IX/01-06v.