Lencsekrémleves virslivel
Lencsekrémleves virslivel

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg lencse
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl (12 %-os)
  • 2 pár baromfivirsli
  • 15 dkg Trappista sajt
  • 40 dkg teljes kiőrlésű bagett
  • 2 db babérlevél

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lencsét előző este bő vízbe áztatjuk, másnap leszűrjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, az olívaolajon megpároljuk a zúzott fokhagymával együtt. Rádobjuk a leszűrt lencsét, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, babérlevéllel, sóval ízesítjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. Amikor megfőtt, kiszedjük a babérlevelet és leturmixoljuk. Belekeverjük a tejfölt és összemelegítjük.
  3. A virslit felkarikázzuk és a forró levesben 1-2 perc alatt megfőzzük.
  4. A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk. Sajttal megszórva a levessel kínáljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3718 KJ/ 885 kcal 44 g 36 g 91 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/XI/01-06v.