Lencsekrémleves virslivel
HOZZÁVALÓK:
- 30 dkg lencse
- 1 db vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl (12 %-os)
- 2 pár baromfivirsli
- 15 dkg Trappista sajt
- 40 dkg teljes kiőrlésű bagett
- 2 db babérlevél
- só
ELKÉSZÍTÉS:
- A lencsét előző este bő vízbe áztatjuk, másnap leszűrjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, az olívaolajon megpároljuk a zúzott fokhagymával együtt. Rádobjuk a leszűrt lencsét, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel, babérlevéllel, sóval ízesítjük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- Amikor megfőtt, kiszedjük a babérlevelet és leturmixoljuk. Belekeverjük a tejfölt és összemelegítjük.
- A virslit felkarikázzuk és a forró levesben 1-2 perc alatt megfőzzük.
- A bagettet felszeleteljük, megpirítjuk. Sajttal megszórva a levessel kínáljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
| Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 3718 KJ/ 885 kcal | 44 g | 36 g | 91 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/XI/01-06v.