Magvas perec
Magvas perec

HOZZÁVALÓK:

  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g búzaliszt
  • 2 dl tej (1,5 %-os)
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 g szárított élesztő
  • 1 db tojás
  • 1 tk só
  • 2 ek magkeverék (lenmag, szezámmag)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A liszteket összekeverjük egy nagy tálban az élesztővel, a sóval és az olajjal. Apránként hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Meleg helyen kb.1 órán keresztül kelesztjük, majd szétosztjuk 10 részre. Hosszú hengereket formázunk, majd perec alakot hajtogatunk belőle.
  2. A felvert tojással megkenjük és megszórjuk a tetejüket a magkeverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 db):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
286 KJ/ 68 kcal 2 g 2 g 9 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/V/01-06v.