
Magvas perec
HOZZÁVALÓK:
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g búzaliszt
- 2 dl tej (1,5 %-os)
- 2 ek olívaolaj
- 3 g szárított élesztő
- 1 db tojás
- 1 tk só
- 2 ek magkeverék (lenmag, szezámmag)
ELKÉSZÍTÉS:
- A liszteket összekeverjük egy nagy tálban az élesztővel, a sóval és az olajjal. Apránként hozzáadjuk a tejet és összegyúrjuk, hogy egynemű tésztát kapjunk. Meleg helyen kb.1 órán keresztül kelesztjük, majd szétosztjuk 10 részre. Hosszú hengereket formázunk, majd perec alakot hajtogatunk belőle.
- A felvert tojással megkenjük és megszórjuk a tetejüket a magkeverékkel. Sütőpapírral bélelt tepsin előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 db):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
286 KJ/ 68 kcal | 2 g | 2 g | 9 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/V/01-06v.