Májjal töltött csirkemell almamártással
Májjal töltött csirkemell almamártással

HOZZÁVALÓK:

  • 60 dkg csirkemell
  • 15 dkg csirkemáj
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 db teljes kiőrlésű kifli
  • 1 dl olaj
  • 1 db bio citrom
  • 1 db bio narancs
  • 30 dkg alma
  • 1 dl tejszín
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • majoránna
  • petrezselyem
  • édesítőszer

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A májat nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A kiflit vízben megáztatjuk.
  2. Az olaj felét serpenyőben felforrósítjuk, és megfuttatjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a májat és 3-4 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemmel, majd levesszük a tűzről, villával összetörjük.
  3. A kiflit alaposan kinyomkodjuk, hozzákeverjük a májhoz. A tölteléket a csirkemell bőre alá töltjük. Kívülről is megszórjuk sóval, borssal, majoránnával. A húst tepsibe fektetjük, meglocsoljuk a maradék olajjal, kevés vizet öntünk alá és 30-35 percig sütjük 180 fokos sütőben.
  4. Az almamártáshoz a citromot és a narancsot alaposan megmossuk, héjukat vékonyan levágjuk, levüket kifacsarjuk. Feltesszük főni 1 dl vízben a szegfűszeget, a fahéjat, valamint a citrom-és narancshéj darabokat. Felforraljuk, majd leszűrjük. Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk. A leszűrt léhez hozzáadjuk a citrom-és narancs kifacsart levét, egy csipet sót, ízlés szerint édesítőszert, kevés vizet és feltesszük főni. Amikor forr, beletesszük az almagerezdeket. Kíméletesen főzzük, hogy az alma ne főjön szét. Az alma kétharmadát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt gyümölcsöt a levével és a tejszínnel összeturmixoljuk, összeforraljuk, és visszatesszük bele a félretett almákat.
  5. A húst a szaftjával meglocsolva, az almamártással tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2380 KJ/ 567 kcal 44 g 34 g 22 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/XI/01-06v.