Matcha-piskótás pohárkrém
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojás
- 7 ek eritrit
- 2 ek gesztenyeliszt
- 2 ek matchapor
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 500 g áfonya
- 200 ml habtejszín
- 1 tk folyékony stevia
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, 1 evőkanál matchaport és simára keverjük az egészet. Kis adagokban óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd összetépkedjük.
- Az áfonyából pár szemet félreteszünk, a többiből a maradék eritrittel gyorslekvárt főzünk. Egy botmixerrel kicsit egyneműsíthetjük is, majd hagyjuk kihűlni.
- A habtejszínt a folyékony steviával és 1 evőkanál matchaporral kemény habbá verjük.
- A poharakba rétegezzük az összetépkedett piskótát, az áfonyalekvárt és a habos krémet. A tetejét pár szem áfonyával díszitjük.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1247 KJ/ 297 kcal | 8 g | 20 g | 24 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/I/01-06v.