Matcha-piskótás pohárkrém
Matcha-piskótás pohárkrém

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db tojás
  • 7 ek eritrit
  • 2 ek gesztenyeliszt
  • 2 ek matchapor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 500 g áfonya
  • 200 ml habtejszín
  • 1 tk folyékony stevia

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük 3 evőkanál eritrittel, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, 1 evőkanál matchaport és simára keverjük az egészet. Kis adagokban óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd összetépkedjük.
  2. Az áfonyából pár szemet félreteszünk, a többiből a maradék eritrittel gyorslekvárt főzünk. Egy botmixerrel kicsit egyneműsíthetjük is, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A habtejszínt a folyékony steviával és 1 evőkanál matchaporral kemény habbá verjük.
  4. A poharakba rétegezzük az összetépkedett piskótát, az áfonyalekvárt és a habos krémet. A tetejét pár szem áfonyával díszitjük.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1247 KJ/ 297 kcal 8 g 20 g 24 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/I/01-06v.