Medvehagymafőzelék
Medvehagymafőzelék

HOZZÁVALÓK:

  • 600 g medvehagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 ml tej (1,5 %-os)
  • 50 ml olaj
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 400 ml tejszín
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A felforrósított olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha összeesett a medvehagyma, felöntjük a tejjel és 500 ml vízzel.
  2. Ha a levelek megfőttek, a lisztet kikeverjük 100 ml vízzel, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Ha felforrt, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a főzeléket.
  3. Tükörtojással tálalhatjuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1436 KJ/ 342 kcal 9 g 25 g 19 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/IV/01-06v.