
Medvehagymafőzelék
HOZZÁVALÓK:
- 600 g medvehagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 ml tej (1,5 %-os)
- 50 ml olaj
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 400 ml tejszín
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A felforrósított olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha összeesett a medvehagyma, felöntjük a tejjel és 500 ml vízzel.
- Ha a levelek megfőttek, a lisztet kikeverjük 100 ml vízzel, majd hozzáadjuk a főzelékhez. Ha felforrt, beleöntjük a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük a főzeléket.
- Tükörtojással tálalhatjuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1436 KJ/ 342 kcal | 9 g | 25 g | 19 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/IV/01-06v.