
Narancsos libamájbonbon dióval
HOZZÁVALÓK:
- 500 g libamáj
- 7 ek narancslekvár (cukormentes)
- 20 ml narancslé
- 150 g vaj
- 100 g mascarpone
- 200 g dió
- ½ db narancs reszelt héja
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A diót 180 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk, majd ha kihűlt, durvára törjük aprítógépben.
- A libamájat 2-3 cm nagyságú darabokra vágjuk és egy nagyon forró serpenyőben hirtelen barnára pirítjuk. A májat a kisült zsírjával együtt aprítógépbe tesszük. Hozzáadunk 2 evőkanál narancslekvárt, a narancslevet, vajat, mascarponét, a narancs reszelt héját. Sózzuk, borsozzuk és pépesítjük, majd egy habzsákba töltjük.
- A habzsákot fagyasztóba tesszük, amikor a massza nyomható állagúra szilárdul, egy sütőpapírral bélelt tányérra gombócokat nyomunk belőle, majd visszatesszük a fagyasztóba.
- Egy tálban a maradék narancslekvárt kikeverjük egy kevés vízzel, majd egy hurkapálcára szúrjuk a megdermedt libamájbonbonokat és a lekvárba, majd az aprított dióba forgatjuk. A bonbonokat hűtve tároljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 db):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
874 KJ/ 208 kcal | 6 g | 20 g | 2 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/V/01-06v.