Narancsos libamájbonbon dióval
Narancsos libamájbonbon dióval

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g libamáj
  • 7 ek narancslekvár (cukormentes)
  • 20 ml narancslé
  • 150 g vaj
  • 100 g mascarpone
  • 200 g dió
  • ½ db narancs reszelt héja
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A diót 180 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk, majd ha kihűlt, durvára törjük aprítógépben.
  2. A libamájat 2-3 cm nagyságú darabokra vágjuk és egy nagyon forró serpenyőben hirtelen barnára pirítjuk. A májat a kisült zsírjával együtt aprítógépbe tesszük. Hozzáadunk 2 evőkanál narancslekvárt, a narancslevet, vajat, mascarponét, a narancs reszelt héját. Sózzuk, borsozzuk és pépesítjük, majd egy habzsákba töltjük.
  3. A habzsákot fagyasztóba tesszük, amikor a massza nyomható állagúra szilárdul, egy sütőpapírral bélelt tányérra gombócokat nyomunk belőle, majd visszatesszük a fagyasztóba.
  4. Egy tálban a maradék narancslekvárt kikeverjük egy kevés vízzel, majd egy hurkapálcára szúrjuk a megdermedt libamájbonbonokat és a lekvárba, majd az aprított dióba forgatjuk. A bonbonokat hűtve tároljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 db):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
874 KJ/ 208 kcal 6 g 20 g 2 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/V/01-06v.