
Póréhagymaleves bagettel
HOZZÁVALÓK:
- 45 dkg póréhagyma
- 2 ek olaj
- 2 db zöldségleveskocka
- 10 dkg kockázott bacon
- 8 szelet bagett
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Az olajat egy mélyebb edényben felmelegítjük és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. A leveskockákból 1 liter zöldségalaplevet készítünk, ezzel felöntjük a hagymát, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és kb. 8 percig főzzük.
- A bacont szárazon, egy teflonserpenyőben ropogósra pirítjuk és a leveshez adjuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A bagett szeleteket tepsibe rakjuk, megszórjuk sajttal és sütőben pár perc alatt pirosra sütjük. A levessel frissen tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1613 KJ/ 384 kcal | 16 g | 21 g | 29 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/V/01-06v.