Póréhagymaleves bagettel
Póréhagymaleves bagettel

HOZZÁVALÓK:

  • 45 dkg póréhagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 8 szelet bagett
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A póréhagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Az olajat egy mélyebb edényben felmelegítjük és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. A leveskockákból 1 liter zöldségalaplevet készítünk, ezzel felöntjük a hagymát, sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk és kb. 8 percig főzzük.
  2. A bacont szárazon, egy teflonserpenyőben ropogósra pirítjuk és a leveshez adjuk.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A bagett szeleteket tepsibe rakjuk, megszórjuk sajttal és sütőben pár perc alatt pirosra sütjük. A levessel frissen tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1613 KJ/ 384 kcal 16 g 21 g 29 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/V/01-06v.