Sajtleves kukoricával
Sajtleves kukoricával

HOZZÁVALÓK:

  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 15 dkg kukoricakonzerv
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 l szűrt zöldségalaplé
  • 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az olívaolajon megdinszteljük a finomra reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és finoman átpirítjuk. Rászórjuk a lisztet, majd óvatosan felöntjük a zöldséglével, csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt, a tömlős és lereszelt sajtot, valamint a lecsöpögtetett kukoricát.
  3. Összeforraljuk a levest, sózzuk, borsozzuk, kevés reszelt sajttal tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1467 KJ/ 349 kcal 13 g 27 g 14 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/I/01-06v.