Sajtleves kukoricával
HOZZÁVALÓK:
- 10 dkg natúr krémsajt
- 10 dkg cheddar sajt
- 15 dkg kukoricakonzerv
- 3 ek olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek teljes kiőrlésű liszt
- 1 ek pirospaprika
- 1 l szűrt zöldségalaplé
- 2 dl főzőtejszín (10 %-os)
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Az olívaolajon megdinszteljük a finomra reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és finoman átpirítjuk. Rászórjuk a lisztet, majd óvatosan felöntjük a zöldséglével, csomómentesre keverjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, a tömlős és lereszelt sajtot, valamint a lecsöpögtetett kukoricát.
- Összeforraljuk a levest, sózzuk, borsozzuk, kevés reszelt sajttal tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1467 KJ/ 349 kcal | 13 g | 27 g | 14 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/I/01-06v.