Sonkás-lencsés tortilla
HOZZÁVALÓK:
- 4 db teljes kiőrlésű tortilla
- 10 dkg sárgarépa
- 15 dkg lencsekonzerv
- 15 dkg tehéntúró (sovány)
- 4 szelet pulykamellsonka
- 2 ek olaj
- 5 dkg rukkola
- 3 ek citromlé
- 3 ek narancslé
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd a tortillalapok mindkét oldalát néhány másodperc alatt megpirítjuk.
- A sárgarépát lereszeljük, a lencsét lecsepegtetjük. A citrom-és a narancslevet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük vele a sonkaszeleteket. Serpenyőben, felforrósított olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A reszelt répát összekeverjük a túróval és a lencsével.
- A tortillaszeletekre sült sonkát fektetünk, majd eloszlatjuk rajta a túrós krémet. Megszórjuk a rukkolával és feltekerjük. Középen ferdén kettévágjuk és így tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1184 KJ/ 282 kcal | 15 g | 8 g | 34 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/XII/01-06v.