Sonkás-lencsés tortilla
Sonkás-lencsés tortilla

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db teljes kiőrlésű tortilla
  • 10 dkg sárgarépa
  • 15 dkg lencsekonzerv
  • 15 dkg tehéntúró (sovány)
  • 4 szelet pulykamellsonka
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg rukkola
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek narancslé

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk, majd a tortillalapok mindkét oldalát néhány másodperc alatt megpirítjuk.
  2. A sárgarépát lereszeljük, a lencsét lecsepegtetjük. A citrom-és a narancslevet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük vele a sonkaszeleteket. Serpenyőben, felforrósított olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A reszelt répát összekeverjük a túróval és a lencsével.
  3. A tortillaszeletekre sült sonkát fektetünk, majd eloszlatjuk rajta a túrós krémet. Megszórjuk a rukkolával és feltekerjük. Középen ferdén kettévágjuk és így tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1184 KJ/ 282 kcal 15 g 8 g 34 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/XII/01-06v.