Sült karfiol spenótos gerslivel
Sült karfiol spenótos gerslivel

HOZZÁVALÓK:

  • 150 g gersli
  • 100 g paraj (mirelit)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej karfiol
  • 1 ek olívaolaj
  • 250 g ricotta
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A gerslit egy órára beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet. Forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig pároljuk, a lábost félig lefedve. Utána hozzáadjuk a paraj porciókat és a vékonyra szeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, majd további 15 percig pároljuk lefedve.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A mártogatóshoz a ricottát elkeverjük pár csepp olívaolajjal, sóval, szárított bazsalikommal és oregánóval.
  4. Egy tányérra szedünk a sült karfiolból a gersli mellé és a ricottás mártogatóssal tálaljuk.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1471 KJ/ 350 kcal 17 g 12 g 42 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/IX/01-06v.