
Sült karfiol spenótos gerslivel
HOZZÁVALÓK:
- 150 g gersli
- 100 g paraj (mirelit)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 fej karfiol
- 1 ek olívaolaj
- 250 g ricotta
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS:
- A gerslit egy órára beáztatjuk, majd leöntjük róla a vizet. Forrásban lévő sós vízben kb. 30 percig pároljuk, a lábost félig lefedve. Utána hozzáadjuk a paraj porciókat és a vékonyra szeletelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, majd további 15 percig pároljuk lefedve.
- A karfiolt rózsáira szedjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
- A mártogatóshoz a ricottát elkeverjük pár csepp olívaolajjal, sóval, szárított bazsalikommal és oregánóval.
- Egy tányérra szedünk a sült karfiolból a gersli mellé és a ricottás mártogatóssal tálaljuk.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1471 KJ/ 350 kcal | 17 g | 12 g | 42 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/IX/01-06v.