Szedres francia galette
Szedres francia galette

HOZZÁVALÓK:

  • 25 dkg Graham liszt
  • 15 dkg vaj
  • 7 dkg poreritrit
  • 1 db tojás
  • 60 dkg szeder
  • 5 dkg szederlekvár (cukormentes)
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 2 ek eritrit

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A lisztet a vajjal és a poreritrittel, 2 evőkanál hideg vízzel összegyúrjuk és alufóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Majd lisztezett felületen egy nagy koronggá kinyújtjuk.
  2. A tészta közepére kenjük a lekvárt, rászórjuk a mandulát, majd a szedret és meghintjük az eritrittel. A szabadon maradt szélesebb részt visszahajtjuk a töltelékre és lekenjük a felvert tojással.
  3. Sütőben 25-30 perc alatt 180 fokon szép pirosra sütjük. Kihűlve szeleteljük.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2034 KJ/ 484 kcal 11 g 31 g 40 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/X/01-06v.