Szedres francia galette
HOZZÁVALÓK:
- 25 dkg Graham liszt
- 15 dkg vaj
- 7 dkg poreritrit
- 1 db tojás
- 60 dkg szeder
- 5 dkg szederlekvár (cukormentes)
- 10 dkg őrölt mandula
- 2 ek eritrit
ELKÉSZÍTÉS:
- A lisztet a vajjal és a poreritrittel, 2 evőkanál hideg vízzel összegyúrjuk és alufóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Majd lisztezett felületen egy nagy koronggá kinyújtjuk.
- A tészta közepére kenjük a lekvárt, rászórjuk a mandulát, majd a szedret és meghintjük az eritrittel. A szabadon maradt szélesebb részt visszahajtjuk a töltelékre és lekenjük a felvert tojással.
- Sütőben 25-30 perc alatt 180 fokon szép pirosra sütjük. Kihűlve szeleteljük.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2034 KJ/ 484 kcal | 11 g | 31 g | 40 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/X/01-06v.