
Szedres pite
HOZZÁVALÓK:
- 12 dkg Graham liszt
- 12 dkg tönkölybúzaliszt
- 7,5 dkg mandula
- 22,5 dkg vaj
- 75 g eritrit (édesítőszer)
- 1 db tojás
- 6 db tojássárgája
- 1,5 db citrom
- 7,5 dkg étkezési keményítő
- 7,5 dl tej (1,5 %-os)
- 1,5 kk vaníliakivonat
- 45 dkg szeder
ELKÉSZÍTÉS:
- A liszteket 30 g édesítőszerrel és a hideg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a citrom levét és reszelt héját, majd egy tojással együtt tésztává formázzuk. Fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
- A tésztát kinyújtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A tejet felforraljuk. Csomómentesre keverjük a tojássárgákat, az édesítőt, a vaníliakivonatot, étkezési keményítőt, majd a tejet is hozzáöntjük. Lassú tűzön besűrítjük. Langyosra hűtjük és ráöntjük a megsült tészta tetejére.
- Tetejét szederrel kirakjuk, kicsit belenyomkodva a krémbe.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
2915 KJ/ 694 kcal | 20 g | 46 g | 51 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/VII/01-06v.