Szedres pite
Szedres pite

HOZZÁVALÓK:

  • 12 dkg Graham liszt
  • 12 dkg tönkölybúzaliszt
  • 7,5 dkg mandula
  • 22,5 dkg vaj
  • 75 g eritrit (édesítőszer)
  • 1 db tojás
  • 6 db tojássárgája
  • 1,5 db citrom
  • 7,5 dkg étkezési keményítő
  • 7,5 dl tej (1,5 %-os)
  • 1,5 kk vaníliakivonat
  • 45 dkg szeder

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A liszteket 30 g édesítőszerrel és a hideg vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a citrom levét és reszelt héját, majd egy tojással együtt tésztává formázzuk. Fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A tejet felforraljuk. Csomómentesre keverjük a tojássárgákat, az édesítőt, a vaníliakivonatot, étkezési keményítőt, majd a tejet is hozzáöntjük. Lassú tűzön besűrítjük. Langyosra hűtjük és ráöntjük a megsült tészta tetejére.
  4. Tetejét szederrel kirakjuk, kicsit belenyomkodva a krémbe.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
2915 KJ/ 694 kcal 20 g 46 g 51 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/VII/01-06v.