Töltött gomba édesburgonyával
HOZZÁVALÓK:
- 8 darab (nagyobb) csiperkegomba
- 5 dkg spenót
- 10 dkg Trappista sajt
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 szál zöldhagyma
- 1 ek tönkölybúzaliszt
- 15 dkg krémsajt (tömlős)
- 5 dkg kukorica
- 50 dkg édesburgonya
- 5 ek olaj
- 1 ek kakukkfű
ELKÉSZÍTÉS:
- A töltelékhez a spenótot és a hagymákat összevágjuk. A spenótot kevés vajon 1 gerezd fokhagymával 1-2 perc alatt megfonnyasztjuk. A lisztet a reszelt sajttal összeforgatjuk, hozzáadjuk a krémsajtot, a spenótleveles hagymát, a morzsolt kukoricát, sót, borsot, és jó alaposan összekeverjük.
- A töltelékkel megtöltjük a gombafejeket, és kivajazott tepsibe tesszük. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Az édesburgonyát felkockázzuk, összekeverjük 4 gerezd aprított fokhagymával, kakukkfűvel, kevés olajon sütőben kb.20 perc alatt megsütjük.
- Frissen tálaljuk.
Kalóriatartalom* | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
---|---|---|---|
2300 KJ/ 548 kcal | 18 g | 38 g | 37 g |