
Tormás céklasaláta
HOZZÁVALÓK:
- 600 g cékla
- 200 g majonéz
- 100 g tejföl (12 %-os)
- 100 g ecetes torma
- 20 g poreritrit
- 100 g lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- kapor
ELKÉSZÍTÉS:
- A céklát bő, sós vízben puhára főzzük 1 óra alatt, majd lehűtjük, megpucoljuk és kockákra vágjuk.
- Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a tormát, a poreritritet, a vékony cikkekre vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyem-és kaporleveleket.
- Alaposan összekeverjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor pár levél kaporral díszítjük.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1075 KJ/ 256 kcal | 4 g | 17 g | 22 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/IV/01-06v.