Tormás céklasaláta
Tormás céklasaláta

HOZZÁVALÓK:

  • 600 g cékla
  • 200 g majonéz
  • 100 g tejföl (12 %-os)
  • 100 g ecetes torma
  • 20 g poreritrit
  • 100 g lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • kapor

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A céklát bő, sós vízben puhára főzzük 1 óra alatt, majd lehűtjük, megpucoljuk és kockákra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a tormát, a poreritritet, a vékony cikkekre vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyem-és kaporleveleket.
  3. Alaposan összekeverjük és legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor pár levél kaporral díszítjük.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1075 KJ/ 256 kcal 4 g 17 g 22 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/IV/01-06v.