Túrópuding
Túrópuding

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db szikkadt teljes kiőrlésű zsemle
  • 2 dl tej (1,5% -os)
  • 50 dkg tehéntúró (sovány)
  • 3 db tojás
  • 2 ek eritrit (édesítőszer)
  • 16 g vaníliás xilit
  • 1 ek vaj

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A zsemléket a tejben megáztatjuk, a túrót villával áttörjük.
  2. A megpuhult zsemléket kinyomkodva összedolgozzuk a túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük az édesítővel és 8 g vaníliás xilittel, majd hozzáadjuk a zsemlés túrót. A habot lazán beleforgatjuk.
  3. A masszát vajjal kikent hőálló tálakba kanalazzuk. Egy mélyebb tepsit félig megtöltünk vízzel, és beleállítjuk a túrós masszával teli tálakat. A sütőben 180 fokon gőzfürdőben megsütjük a túrópudingot (kb.25 perc).
  4. Tálaláskor tányérokra borítjuk és megszórjuk a vaníliás xilit másik felével.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
1432 KJ/ 341 kcal 29 g 11 g 32 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2024/XI/01-06v.