Túrópuding
HOZZÁVALÓK:
- 4 db szikkadt teljes kiőrlésű zsemle
- 2 dl tej (1,5% -os)
- 50 dkg tehéntúró (sovány)
- 3 db tojás
- 2 ek eritrit (édesítőszer)
- 16 g vaníliás xilit
- 1 ek vaj
ELKÉSZÍTÉS:
- A zsemléket a tejben megáztatjuk, a túrót villával áttörjük.
- A megpuhult zsemléket kinyomkodva összedolgozzuk a túróval. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük az édesítővel és 8 g vaníliás xilittel, majd hozzáadjuk a zsemlés túrót. A habot lazán beleforgatjuk.
- A masszát vajjal kikent hőálló tálakba kanalazzuk. Egy mélyebb tepsit félig megtöltünk vízzel, és beleállítjuk a túrós masszával teli tálakat. A sütőben 180 fokon gőzfürdőben megsütjük a túrópudingot (kb.25 perc).
- Tálaláskor tányérokra borítjuk és megszórjuk a vaníliás xilit másik felével.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
1432 KJ/ 341 kcal | 29 g | 11 g | 32 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2024/XI/01-06v.