Waldorf saláta csirkével
HOZZÁVALÓK:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 db citrom
- 1 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 2 dl étolaj
- 2 ek joghurt
- 3 db alma
- 4 rúd zellerszár
- 10 dkg dió
- 1 marék szőlő
- 2 db babérlevél
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS:
- Egy lábosban 1 liter vizet elkezdünk forralni sóval, borssal, a babérlevelekkel és egy citrom levével. 3-4 perc forralás után mérsékeljük alatta a tüzet. Beletesszük a csirkemelleket és 20 percig főzzük, majd hagyjuk a vízben kihűlni.
- A tojássárgáját kikeverjük egy nagyobb tálban a mustárral és cseppenként adagoljuk hozzá az olajat. Amikor kezd majonézállagú lenni, pár csepp citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a joghurtot is. Összeforgatjuk a feldarabolt almával és a zeller kétharmadával, majd hűtőbe tesszük fél órára.
- Tálaláskor megszórjuk a maradék zellerrel, dióval, szőlővel. A csirkét félcentis szeletekre vágjuk és a tetejére helyezzük.
TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):
| Kalóriatartalom | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 3528 KJ/ 840 kcal | 27 g | 70 g | 26 g |
*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.
WEB/REC/C/2025/XI/01-06v.