Waldorf saláta csirkével
Waldorf saláta csirkével

HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 db citrom
  • 1 db tojássárgája
  • 1 tk mustár
  • 2 dl étolaj
  • 2 ek joghurt
  • 3 db alma
  • 4 rúd zellerszár
  • 10 dkg dió
  • 1 marék szőlő
  • 2 db babérlevél
  • bors

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Egy lábosban 1 liter vizet elkezdünk forralni sóval, borssal, a babérlevelekkel és egy citrom levével. 3-4 perc forralás után mérsékeljük alatta a tüzet. Beletesszük a csirkemelleket és 20 percig főzzük, majd hagyjuk a vízben kihűlni.
  2. A tojássárgáját kikeverjük egy nagyobb tálban a mustárral és cseppenként adagoljuk hozzá az olajat. Amikor kezd majonézállagú lenni, pár csepp citromlével, sóval, borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a joghurtot is. Összeforgatjuk a feldarabolt almával és a zeller kétharmadával, majd hűtőbe tesszük fél órára.
  3. Tálaláskor megszórjuk a maradék zellerrel, dióval, szőlővel. A csirkét félcentis szeletekre vágjuk és a tetejére helyezzük.

TÁPANYAGTARTALOM* (1 személyre):

Kalóriatartalom Fehérje Zsír Szénhidrát
3528 KJ/ 840 kcal 27 g 70 g 26 g

*A tápérték számítás a Nutricomp szoftverével készült.

WEB/REC/C/2025/XI/01-06v.